B 051 Wilhelmina van MUISWINKEL en Dirk KLAASSEN

In dit graf liggen:

  • Maria Antonia Avezaat (1869-1924)
  • Dirk Klaassen (1839-1920)
  • Wilhelmina van Muiswinkel (1835-1911)
  • Cornelis Johannes van Muiswinkel (1872-1891)

Wilhelmina – Mina – van Muiswinkel was een dochter van Antoon van Muiswinkel, exploitant van de uitspanning “De Witte Poort” (stalling voor paarden en rijtuigen) aan de Benedendorpsweg in Oosterbeek.

Zij trad in de voetsporen van haar ouders en was rond 1850 (mede?)exploitant van café/ logement “De (Vergulde) Ploeg” aan de Benedendorpsweg in Oosterbeek.

Ze trouwde in 1860 met timmerman/aannemer Dirk Klaassen. Vanaf begin jaren ‘60 van de 19e eeuw assisteerde die zijn schoonmoeder (weduwe A. van Muiswinkel) bij de exploitatie van hotel “De Doornenkamp” en in 1872 nam hij het van haar over, naast zijn werk als timmerman/aannemer; zijn vrouw Mina werkte ook mee in het hotel.

De DoornenkampAfbeelding: De Doornenkamp

Timmerwerkplaats van Dirk KlaassenAfbeelding: Timmerwerkplaats van Dirk Klaassen

(De familie Van Muiswinkel had trouwens gastvrijheid hoog in het vaandel staan, want ook een broer van Mina en Elisabeth (zie C133), ging die kant op: hij begon aan de Utrechtschestraatweg in Oosterbeek een dorpscafé annex stalling, “Het Amsterdamsche Koffiehuis”.
Een langdurig succes werd het niet en hij vertrok naar Amerika.)

Maria Antonia (van) Avezaat was de schoondochter van Mina van Muiswinkel en Dirk Klaassen, zij was gehuwd met hun zoon Evert Klaassen, dominee.

Van Cornelis Johannes van Muiswinkel weten we alleen dat hij bakker was en op 19-jarige leeftijd overleed. Welk lid van de familie hij was is ons (nog) niet bekend.